Over 6 weken is het zover: op donderdag 11 mei te gast bij Yuverta mbo Velp voor de 14 editie van de Nederlandse Boominfodag!

Inschrijving geopend

Kunt u ook niet wachten? Dan hebben we goed nieuws: de inschrijving voor de Boominfodag is geopend! Uiteraard sluiten we de dag traditiegetrouw af met borrel en barbecue.

Klik hier om u aan te melden voor de Boominfodag op donderdag 11 mei.

Keynote spreker Jessica den Outer

Opening door Jessica den Outer

Op de Boominfodag wordt u welkom geheten door Jessica den Outer. Den Outer (1996) heeft een achtergrond in milieurecht en is sinds 2017 betrokken bij de internationale beweging voor Rechten voor de Natuur. Den Outer is veelgevraagd adviseur en spreker en zet zich graag praktisch in. Zo schreef zij mee aan rapporten van de Verenigde Naties over dit onderwerp en heeft zij samen met andere jongeren een adviesgroep over Rechten voor de Natuur opgezet. Ook in Nederland pleit zij voor erkenning van Rechten voor de Natuur en is zij een van de initiatiefnemers achter de Maas in de Wet. Voor haar inzet voor natuur behaalde zij meerdere prijzen. In 2019 werd den Outer als één van de jongste experts op dit gebied aangewezen door de Verenigde Naties. Dit voorjaar verscheen haar boek ‘Rechten voor de Natuur’ (Lemniscaat) waarin zij de verhalen achter voorbeelden van Rechten voor de Natuur over de hele wereld vertelt.

Meer sprekers toegevoegd

Het programma voor de Boominfodag breidt zich steeds verder uit en sessies krijgen steeds verder vorm:

Hans Kaljee (Gemeente Amsterdam) en Wendy Batenburg (Terra Nostra) titelden hun sessie ‘De invloed van gebiedsontwikkeling en groeiplaats op ecosysteemdiensten, nu en in de toekomst’, met de Oranje Loper als voorbeeldproject. Jilles van Zinderen (Monte Legal) gaat in de categorie Bomenrecht dieper in op Exoten in de jurisprudentie.

Ook binnen het thema internationaal is het onderwerp bomen goed vertegenwoordigd. Geen lolly’s, maar Toekomstbomen – Jos Schenk (Gemeente Antwerpen)  presenteert het bomenbeleid van de stad Antwerpen. Martin Tuser (TREEIB) gaat in op het bewateren van bomen en Ondřej Kolařík (ARBO Technologies) deelt in zijn sessie ‘Advanced Data-Driven approaches‘ voor bomenmanagement.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Boominfodag: www.boominfodag.nl.

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland organiseren gezamenlijk de Boominfodag, in samenwerking met initiatiefnemer Jan Willem de Groot. De Groot is nadrukkelijk betrokken bij het vaststellen van de inhoud van het programma. Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem, de gastvrije ontvangst van Yuverta en een groot aantal sponsoren.

Tot ziens op 11 mei!

0

Er zijn 0 opmerkingen