We weten het al eeuwen. Waar kun je het best met elkaar praten? Natuurlijk onder een boom! En waar leer je het meest? In de praktijk!
Dus stappen we donderdagmiddag 12 mei op de fiets in Amsterdam. Maak een fietssafari langs vier interessante projecten.

1e stop
Op het voormalig marineterrein kunt u in het citylab een live Itree opmeting meemaken. Vervolgens gaat u via het Rokin langs speciaal ingerichte groeiplaatsen en bijzondere, in de herfst roodkleurende iepen naar de 2e stop

2e stop Prinsengracht
Prinsengracht waar levensduur verlengende maatregelen aan een kademuur zijn toegepast om daarna ook nog op de Brouwersgracht een bijzonder kademuur project te bekijken. Dan verder naar het Leidse Bosje . Hier staan de twee dikste platanen van Amsterdam. De bomen hebben zware aantasting van Massaria (platanenziekte). In de kroon zijn flexibele ankers aangebracht. Ook zijn de oude technieken met metalen ankers nog te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3e stop – Vondelpark  ingang Roemer Visscherstraat
Bekendste stadspark en Rijksmonument van Nederland. Aanleg 1865. Meer dan vijftig bomen zijn geplant op houten vlonder constructies om te voorkomen dat de bomen het onderliggende veen inzakken.

Emmaplein – uitgang verder via de Lomanstraat

Mooiste bomenstraat van Amsterdam met scheefgroeiende platanen van meer dan 100 oud naar  Minervalaan Prachtige rij vleugelnoten.

4e stop – Prinses Irenelaan 33
Watervertragende groenstrook met bomen.  Door naar Zuidplein en Mahlerplein waar bomen hebben gezorgd voor een wonderbaarlijke metamorfose. Door via Buitenveldertselaan en Kalfjeslaan naar het Eindpunt: Terrein Arena, Amsterdamse Bos, Nationale Kampioenschap Boomklimmen

 

0

Er zijn 0 opmerkingen