Blockchain kennen we vooral van de techniek achter onder meer de bitcoin. Het wordt gezien als een van de meest veelbelovende ontwikkelingen van dit moment. Verschillende Nederlandse gemeenten experimenteren momenteel met blockchain technologie. De technologie kan gemeenten baanbrekende innovaties bezorgen en een ingrijpende impact hebben op de manier waarop bedrijven en gemeenten zich organiseren.Niemand minder dan internationaal expert Stefan Junestrand spreekt op de Nederlandse Boominfodag over dit actuele onderwerp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Junestrand heeft een doctoraat in architectuur van het Royal Institute of Technology in Stockholm en wordt beschouwd als een toonaangevende internationale expert op het gebied van intelligente gebouwen, slimme steden en blockchain. Junestrand is de CEO en mede-oprichter van Spanje’s toonaangevende mediabedrijf op het gebied van energie, duurzaamheid en nieuwe technologieën voor gebouwen en steden. Stefan woont en werkt sinds 2000 in Madrid, Spanje.

De ontwikkeling van blockchain gebeurt op hetzelfde moment als de digitalisering van zowel publieke als private diensten en de toenemende vraag binnen ons stedelijk gebied naar Smart Cities. Uiteindelijk met als doel het aanbieden van efficiëntere, betere en goedkopere diensten, evenals meer efficiëntie op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik.

In zijn presentatie gaat Stefan Junestrand in op de functionaliteit en kenmerken van blockchain en de toepassingsmogelijkheden voor zowel Smart Cities als voor Urban Green Infrastructures.

0

Er zijn 0 opmerkingen