Op woensdag 31 mei 2017 spreken André van Lammeren en Erwin Suijkerbuijk op de Nederlandse Boominfodag in Velp over de eerste ervaringen met warmtebehandeling bij Kastanjebloedingsziekte bij paardenkastanje.

Binnen de duo-presentatie zal André van Lammeren (Wageningen University & Research) kort ingaan op de ziekteverschijnselen en de bacteriële veroorzaker van de Kastanjebloedingsziekte. Zijn onderzoek is gericht op de identificatie van de bacterie, het effect van de bacterie op de op de paardenkastanje en de mogelijkheid om met warmtebehandeling de bacterie te inactiveren. Hij zal een overzicht geven van de eerste serie praktijkproeven met warmtebehandeling over de periode 2013-2015 op basis waarvan een succesvolle methode is ontwikkeld zoals die nu wordt toegepast.

Erwin Suijkerbuijk (Prop Boomtechniek) zal aansluitend nader ingaan op de techniek van de behandeling en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een behandeling als “geslaagd” te benoemen. Daarnaast zal hij ingaan op vragen vanuit de boombeheerder op het gebied van boomveiligheid, beoordeling van de behandelbaarheid en de verschillende gradaties van aantasting ter beoordeling van de kansen op succes. Ook de raakvlakken met conditie, groeiplaats en mineermot komen aan bod.

Bron: WUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Er zijn 0 opmerkingen