Engelse autoriteit op het gebied van waardebepaling van bomen spreekt op Nederlandse Boominfodag

Op woensdag 31 mei 2017 spreekt Craig Harrison, manager Forestry Commission London, op de Nederlandse Boominfodag in Velp. Harrison is betrokken geweest bij de waardebepaling van het bomenbestand in London waarbij gebruik gemaakt is van het Amerikaanse programma iTree.

 

 

 

 

 

Het belang van bomen is alom bekend. Toch worden bomen vaak gezien als kostenpost en blijven de opbrengsten van bomen onderbelicht. Het Amerikaanse softwareprogramma iTree maakt de financiële baten van bomen inzichtelijk. Eind 2015 presenteerde Londen, als eerste Europese hoofdstad, een uitgebreide rapportage over de baten van hun bomenbestand. De cijfers zijn indrukwekkend. Zo vangen de bomen in Londen jaarlijks meer dan 2.241 ton fijnstof af, hetgeen een waarde vertegenwoordigd van ruim 126 miljoen Pond. Craig Harrison zal tijdens de 9e editie van de Nederlandse Boominfodag een presentatie verzorgen over de wijze waarop iTree in Londen is ingezet en wat de consequenties van het verschenen rapport zijn.

De 9e editie van de Nederlandse Boominfodag vindt plaats op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni 2017 op Van Hall Larenstein in Velp. Meer informatie over het programma en de sprekers kunt u vinden op boominfodag.nl

0

Er zijn 0 opmerkingen