Europese Bomenstad Apeldoorn is gastheer van de vernieuwde Nederlandse Boominfodag. Peter Huis in ’t Veld is er, als technisch beheerder bomen, het aanspreekpunt voor de gemeentelijke bomen. Hij werkt samen met beleidsmedewerkers, wijkbeheerders en aannemers om bomen steeds beter op de kaart te zetten. De prijs van Europese Bomenstad kwam in dat streven als geroepen.

Geheim
Tijdens de Boominfodag verzorgt de gemeente Apeldoorn op donderdag 16 mei twee presentaties en op vrijdag 17 mei twee excursies. Peter begeleidt de excursie Groeiplaatsarboretum. Peter: “De gemeente begon 25 jaar geleden met experimenten voor groeiplaatsconstructies. Inmiddels zijn ruim 375 bomen in het stadscentrum aangeplant in de meest uiteenlopende constructies. Tijdens een wandeling bezoeken we de leukste boomplekjes en groeiplaatsconstructies in de binnenstad. En deel ik met de deelnemers de successen en kinderziekten. Daarnaast heb ik nog meer plannen voor deze excursie, maar die houd ik nog even geheim! “

Event waar groensector samenkomt
Peter en zijn collega’s zijn trouwe bezoekers van de Nederlandse Boominfodag. “Het is uniek dat boombeheerders, toeleveringsbedrijven, maar ook de mensen uit de praktijk er samenkomen. Iedereen die binnen de boomvakwereld werkt zou zich bij deze dagen betrokken moeten voelen en ze moeten bezoeken!” Peter wil tot slot de locatie nog even noemen. “Vanuit de tenten waar de beurs is en de excursies starten, kijk je uit op kolossale eeuwenoude beuken waar boomklimmers in hangen. Beter kan het toch niet?”

Er zijn 0 opmerkingen