Jubileumeditie Nederlandse Boominfodag in het teken van ‘Bomen & Groene Infrastructuur’

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni 2018 organiseert Jan Willem de Groot de 10e editie van de Nederlandse Boominfodag. Thema van de jubileumeditie van het tweedaagse congres is ‘Bomen & Groene Infrastructuur’.

Jan Willem de Groot: “We staan voor een enorme uitdaging om onze steden duurzaam en leefbaar te houden. Voor leefbare steden zijn we als samenleving voor een belangrijk deel afhankelijk van de voordelen die de natuur ons biedt. Deze zogenoemde ecosysteemdiensten worden echter zelden op hun echte waarde ingeschat. Door middel van dit congres willen we kennis overdragen en bewustwording creëren over het belang van de Groene Infrastructuur. Daarnaast hebben we als doel om verschillende disciplines bij elkaar brengen. De uitdagingen zijn groot en alleen samen kunnen we iets bereiken!”

“Daar waar in het verleden tijdens de Nederlandse Boominfodag de boom volledig centraal stond, zal de scope tijdens dit congres breder zijn. Het zal gaan over de ecologische, economische en sociale voordelen door natuurlijke oplossingen. Bomen spelen daarbij een belangrijke en niet te onderschatten rol. Het congres moet ons helpen om de waarde van de voordelen die de natuur ons biedt nog beter te begrijpen en om investeringen en innovaties te mobiliseren om die voordelen in stand te behouden en daar waar nodig te verbeteren.”

De afgelopen 9 edities van het congres vonden plaats op verschillende locaties in Nederland. Voor de jubileumeditie heeft Jan Willem de Groot gekozen voor congrescentrum de Basiliek in zijn woonplaats Veenendaal. “De Basiliek is een vrij nieuw congrescentrum met uitstekende faciliteiten. Daarnaast is het een centraal in Nederland gelegen locatie die zowel met openbaar vervoer als met auto goed te bereiken is.”

Net als bij de voorgaande edities zal er naast een gevarieerd programma aan presentaties en lezingen een beursvloer zijn waar bedrijven en organisaties zich kunnen presenteren. Partners van het congres zijn in 2018 wederom brancheorganisatie VHG en Vereniging Stadswerk Nederland.

Het programma van het congres wordt begin maart 2018 bekend gemaakt.

 

 

 

0

Er zijn 0 opmerkingen