8e Boominfodag op 9 en 10 juni 2016 bij Hogeschool Van Hall Larenstein

De nieuwe locatie en data van de Nederlandse Boominfodag zijn bekend. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni 2016 vormt Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp het decor van de 8e Nederlandse Boominfodag. De organisatie heeft met Prof. Dr. Claus Mattheck inmiddels de eerste spreker van formaat vastgelegd.

Net als bij de voorgaande edities zijn brancheorganisatie VHG en Vereniging Stadswerk Nederland de partners van de Boominfodag. Naast ondersteuning in de organisatie zijn de partners nadrukkelijk betrokken bij het vaststellen van de inhoud van het programma. Nationale en internationale specialisten geven presentaties en verzorgen workshops over boom gerelateerde onderwerpen. De aula van Hogeschool VHL wordt ingericht als beursvloer waar bedrijven en instellingen zich kunnen presenteren.

Nieuwe locatie

De laatste twee Boominfodagen vonden plaats in Rhenen in het hart van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. De locatie is nu gewijzigd. Marc Custers van brancheorganisatie VHG licht de keus voor Hogeschool Van Hall Larenstein toe. “Als Boominfodag hebben we het delen van kennis hoog in het vaandel staan. Deze doelstelling sluit naadloos aan bij die van Hogeschool VHL. De school beschikt over uitstekende faciliteiten en het omliggende landgoed is een bron van inspiratie. Wij verwachten veel van de interactie tussen het onderwijs, de studenten en de deelnemers aan de Boominfodag.”

Van november naar juni

De afgelopen 7 edities van de Nederlandse Boominfodag vonden plaats in november. De editie van 2016 wordt georganiseerd in de maand juni. Jan-Willem de Groot, initiatiefnemer van de Boominfodag, licht deze keus toe. “De maand november nodigt doorgaans niet uit om een buitenprogramma te organiseren. Een onderdeel dat ik graag aan het huidige aanbod toevoeg. Naast de presentaties en workshops die men van ons gewend is zullen we vanaf 2016 ook educatieve buitenprogramma’s aanbieden. Het doel van de Nederlandse Boominfodag is het delen van boom gerelateerde kennis en de vertaling ervan naar de praktijk. Wij denken op deze manier dit doel nog beter te kunnen bereiken en tevens een nog breder publiek aan te spreken.”

Verschillende onderwerpen

Op de Boominfodag zullen verschillende actuele onderwerpen aan bod komen. Naast praktisch ingestoken workshops en buitenprogramma’s zal specifiek aandacht zijn voor beleidszaken. Anneloes Voorberg is namens Vereniging Stadswerk Nederland betrokken bij de organisatie van de Nederlandse Boominfodag en legt haar focus vooral op beleidsonderwerpen. “Actuele thema’s als iTree en Assetmanagement mogen niet op de Boominfodag ontbreken. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van onderwerpen die beleidsmakers bezig houden. Ons doel is om de meest actuele kennis en informatie die er op dit gebied voorhanden is tijdens het congres in juni 2016 aan te bieden.”

Claus Mattheck

Niemand minder dan Prof. Dr. Claus Mattheck, grondlegger van VTA, zal op de eerste dag van de Boominfodag een lezing verzorgen. In 2015 verscheen zijn recentste boek met als titel “The Body Language of Trees”. Mattheck zal een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de VTA methode presenteren, met als doel het nog beter begrijpen van de lichaamstaal van bomen.

Er zijn 0 opmerkingen